Keksówka - długa, wąska forma do pieczenia w piekarniku.
Srebrna foremka, która doskonale sprawdzi się do pieczenia ciast, paszetów lub chleba. Warto kupić:
lekka blacha fakturowana
forma do ciasta
forma do pieczenia chleba
blacha do pieczenia
keksówka
zastosowanie: piekarnik do 230 st. C
PRODUKT POLSKI
marka SNB
kolor: czarny
Wymiary:
długość: 39,0 cm
szerokość: 11,0 cm
wysokość: 7,5 cm
Forma do pieczenia ciasta 390x110x75 SNB
Tradycyjna, srebrna blacha do pieczenia od SNB to produkt znany i lubiany od lat! Polska Spółdzielnia SNB produkuje od 1951 doskonałej jakości wyroby. Forma do ciasta o wymiarach 390x110x75 pokryta powłoką non-stick świetnie sprawdzi się do pieczenia ciast, chleba, pasztetu.
Blacha do piekarnika zapewnia bezpieczne przygotowywanie dań, które wymagają podprażenia. Powłoka nieprzywierająca zapewnia pieczenie wygodne i szybkie.
Fakturowana blacha jest idealna do pieczenia ciast, ponieważ gotowe wypieki łatwo odchodzą od dna i boków. Warto stawiać na dobre polskie produkty!
❗ Produkt przeznaczony jest do stosowania w piekarnikach gazowych i elektrycznych. Blachy do pieczenia nie wolno używać w mikrofalówce ani myć w zmywarce do naczyń. Powłoka „non-stick" pozwala bezpiecznie piec i wyjmować upieczone ciasto, ostre przedmioty mogą ją uszkodzić.
✅ Keksówka została wykonana z wytrzymałej stali jednak warto zadbać o nią. Przedłużymy jej żywotność pamiętając o tym, by przed użyciem umyć ją, wysuszyć i natłuścić.
✅ Blacha do ciasta nie powinna być także poddawana szokowi termicznemu, czyli np. wprost z lodówki wkładana do nagrzanego piekarnik
❗❗❗ WAŻNE:
Produkty posiadają świadectwo jakości zdrowotnej.
Przeznaczone do użytku w piekarnikach gazowych i elektrycznych.
Nie używać w zmywarkach i mikrofalówkach.
Wykonano z blachy ocynowanej.
Chronić powierzchnię ocynowaną przed bezpośrednim kontaktem z substancjami kwaśnymi stosując np. papier lub folię do pieczenia.
Po użytkowaniu umyć i wysuszyć
Dodatkowe zalecenia przy użytkowaniu tortownic: w przypadku sporządzanych na zimno produktów z galaretką, masę żelującą wlewać do tortownicy w ostatniej fazie jej żelowania, tj. gdy osiągnie gęstą konsystencję. Aby uniknąć wyciekania tłuszczu, zaleca się stosowanie papieru do pieczenia.
Dodatkowe zalecenia przy użytkowaniu blach i tortownic z wkładami: zaleca się stosowanie ciasta o gęstej konsystencji, np. ciasto drożdżowe, ciasto z kruchym dnem. Przy stosowaniu ciast o rzadszej konsystencji należy na dno blachy/tortownicy położyć papier do pieczenia i zagiąć go na zewnętrznych bokach wkładu.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.